41a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears a Mataró

Un dia esplèndid va acompanyar als assistents a aquesta Trobada que ha coincidit amb el 25è aniversari de la Federació Catalana de Pessebristes.

Tots plegats vàrem poder gaudir d’una jornada plena d’actes amb l’objectiu d’aconseguir la màxima difusió del pessebrisme.

El dissabte dia 11 es va iniciar amb la conferència sobre la Simbologia i el pessebre a càrrec del teòleg Miquel Xancó. Després, a la tarda, participàrem d’una interessant tertúlia amb els figuraires Montserrat Ribes, Joaquín Pérez i Ignacio Fernàndez. A la Fira de Nadal, demostracions de figures i tallers de nous materials a càrrec de diferents membres dels pessebristes de Mataró.

El diumenge dia 12 els assistents van participar de les diferents activitats previstes. Visites a les quatre exposicions obertes: Ara ve Nadal a l’Ateneu Caixa Laietana amb l’exposició de 25 pessebristes de renom; la tradicional dels pessebristes de Mataró a l’edifici de la presó; Art i pessebre a la sala d’exposicions de Can Palauet del Museu de Mataró; i finalment, la de material gràfic al Museu Arxiu de Santa Maria.

També molts vàrem participar de les diferents activitats complementàries, com la visita a la Fira de Nadal amb demostracions de figuraires, visites guiades per la ciutat i a diferents llocs d’interès. Recepció de l’Ajuntament, Missa solemne, etc.

Al migdia, més de 300 persones ens reunirem dinant al pavelló dels Maristes amb els tradicionals intercanvis de records, homenatges i traspàs del fanalet als companys de l’Agrupació Pessebrista de Parets del Vallés, organitzadors de la Trobada del 2011.

A la tarda, la representació d’Els Pastorets i l’actuació infantil per als més petits van cloure aquesta interessant jornada.

Potser el més important ha estat la gran acceptació entre el públic dels tallers i demostracions que s’han fet coincidint amb la Trobada. Això demostra que el pessebrisme desperta un gran interès en la societat actual. Només cal que posem els mitjans perquè estigui a l’abast de tothom.

Federeu-vos!
Utilitzem cookies per assegurar-nos brindar la millor experiència en el nostre lloc web. Si continues navegant, assumirem que estàs d`acord.    Més informació
Privacidad