Conferència Homenatge al Doctor Garrut

El passat dijous dia 3 de juliol es va celebrar la conferència “El Pessebrisme i el Dr. Garrut” a càrrec de Mossèn Jaume Aymar i Ragolta.

L’acte es va portar a terme al museu diocesà de la Pia Almoina, envoltats per una exposició dedicada a l’arquitecte Antoni Gaudí.

Mossèn Aymar va glossar la figura del Dr. Garrut com a investigador del pessebre, destacant la seva llarga tasca professional, sempre estretament lligada al món de l’art i al pessebrisme. Va cloure les seves paraules evocant els tendres records del pessebre de la seva infantesa, la qual cosa ens va portar a molts dels assistents, als nostres primers pessebres.

A continuació prengué la paraula el Dr. Martí Bonet, Canonge de la Catedral de Barcelona, el que ens va parlar de la importància de continuar fent el pessebre a casa i de l’estreta relació entre l’art, el pessebrisme i la religiositat.

Va tancar l’acte el propi Dr. Garrut, el qual ens va oferir unes pinzellades sobre l’Antoni Gaudí pessebrista a la façana del Naixement de la Sagrada Família, i de com va copsar el sentiment de les figures de Ramon Amadeu a l’hora de crear el seu monumental pessebre situat al carrer. Tot agraint la presència dels assistents el Dr. Garrut va remarcar les virtuts del pessebre “com a una activitat per a fer en família, generadora de tendres sentiments molt propers a la perfecció humana”. Va acabar la seva intervenció animant a tots a fer el pessebre, ja què “és una de les coses més poètiques, simpàtiques i constructives que es poden fer…”

En nom de les associacions i dels pessebristes catalans, membres de la Federació vàrem felicitar al Dr. Garrut per la seva gran aportació al món del pessebrisme en les seves vessants d’investigador i difusor del pessebrisme, tot brindant pels seus 75 anys com a membre de l’Associació de Pessebristes de Barcelona, als quals hem d’agrair aquesta iniciativa.

Federeu-vos!
Utilitzem cookies per assegurar-nos brindar la millor experiència en el nostre lloc web. Si continues navegant, assumirem que estàs d`acord.    Més informació
Privacidad