Dia de l’Associacionisme Cultural 2016

El 27 de maig de 2014 el Govern va declarar el 4 de juny Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC), instaurant així una jornada dedicada a posar en valor el pes i la força de l’associacionisme cultural català. La data rememora el 4 de juny de 1864 quan va començar el quart Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció general de Josep Anselm Clavé. El festival va durar tres dies i va representar el moment de màxima esplendor del moviment coral d’en Clavé. La declaració s’emmarca en l’acompliment del Pla de l’Associacionisme Cultural que impulsa el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El divendres 3 de juny a les set de la tarda va tenir lloc als Lluïsos de Gràcia de Barcelona l’acte institucional inaugural amb la presència del Conseller de Cultura Santi Vila. En Jordi Baltà va dictar una conferència sobre la cultura associativa com a eina de canvi cap a una societat més democràtica i participativa. Acte seguit es va fer lliurament de diplomes a les entitats culturals que celebraven aniversaris destacats durant l’any 2016. Entre elles, l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell que enguany celebra el seus 75 anys d’existència. L’any 2014 la Federació Catalana va editar un llibre que recull bona part dels dibuixos que va fer al llarg dels anys amb les reflexions personals d’en Josep al voltant del pessebre, motor de la seva existència.

DECLARACIÓ
Federeu-vos!
Utilitzem cookies per assegurar-nos brindar la millor experiència en el nostre lloc web. Si continues navegant, assumirem que estàs d`acord.    Més informació
Privacidad