Nadal és art

Visitar la mostra de pessebres a Olot, ha esdevingut una tradició de les festes nadalenques. A l’Església de Sant Esteve hem gaudit amb els pessebres familiars i també amb els d’artistes reconeguts, com és el de l’escultor olotí Josep Traité.

L’any passat, Josep Traité, va ser convidat per l’Associació de Pessebristes de Mataró a clausurar, amb una classe magistral, el curset de modelatge de figures de pessebre. Enguany Traité ha estat el convidat d’honor de l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell.

La lliçó magistral de modelatge de Josep Traité, va tenir lloc a l’Acadèmia Catòlica. Durant quatre hores va modelar, davant d’un centenar de pessebristes de Sabadell i convidats d’altres associacions, una figura que un cop acabada va ser col·locada en un diorama fet per a l’ocasió. Amb gran expectació el nombrós públic va gaudir i admirar com les dotades mans, de l’artista olotí, modelaven i al mateix temps donava resposta a les preguntes que li feien, amb la senzillesa i humilitat que el caracteritza.

Josep Traité, creu que el seu art és un do que li ve donat de naixement. Als 4 anys, ja modelava gallines i oques. També opina que l’experiència de 70 anys treballant el fang li ha merescut el reconeixement dels pessebristes i dels amants de l’escultura i l’aquarel·la. Diu que se sent més escultor que pintor. Compagina la pintura amb la creació de petits grups escultòrics, perquè li permet treballar ràpid, que és el que a ell li agrada. Amb motivació, imaginació, i el domini del fang crea noves figures de pessebre que ens apropen a la vida rural, i cada una té vida pròpia.

El seu art és impressionisme pur, i al contemplar les seves obres, quasi sentim com xiula el vent. El proper any 2010, Josep Traité serà, si Déu vol, de nou a Mataró, ja que a la capital del Maresme es celebrarà la 41a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears i si a Sabadell han admirat el seu art un centenar de persones, per aquesta trobada esperem la visita de molts pessebristes i familiars. Tothom hi és convidat. A Mataró, a més, s’hi trobaran exposades una selecció de les seves escultures, i també varis dels seus, entranyables, diorames.

Federeu-vos!
Utilitzem cookies per assegurar-nos brindar la millor experiència en el nostre lloc web. Si continues navegant, assumirem que estàs d`acord.    Més informació
Privacidad