Actualitat 2018

Dia de l'Associacionisme Cultural a Tarragona - DASC

 Cada any la Generalitat de Catalunya promou el Dia de l’Associacionisme Cultural Català.

 

Per encàrrec de la Federació Catalana de Pessebristes, l’Associació Pessebrista de Tarragona, en el seu 90è aniversari, te l’honor de organitzar la Jornada d’enguany.

 

Us fem arribar la presentació, programació i full d’inscripció del dia de l’associacionisme Cultural Català, que aquest any tindrà lloc a Tarragona el dissabte 2 de juny de 2018.

 

Descarga
Full Inscripcio DASC18.pdf
Documento Adobe Acrobat 114.3 KB
Descarga
FCP 12.18 DIADA ASSOCIAONISME CATALA A T
Documento Adobe Acrobat 1.0 MB


Assemblea General Ordinària

El proppassat 17 de març  va tenir lloc l’Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana de Pessebristes. En aquesta ocasió va ser l’entitat de Terrassa la que va acollir a la Sala Capitular de la Catedral del Sant Esperit aquest acte que té lloc preceptivament durant el primer quatrimestre de l’any.

 

Els temes més rellevants de l’ordre del dia foren l’aprovació dels comptes de l’exercici anterior que van ser aprovats per unanimitat i el pressupost d’enguany.

 

Un altre dels punts importants era l’entrada com a membres federats de dues noves entitats, Amics del pessebre de Matadepera i l’Agrupació pessebrista de Sant Boi del Llobregat. Amb la seva incorporació ja són 67 les entitats que formen part de la nostra Federació.

 

També es va tractar els diferents esdeveniments que tindran loc aquest any com el Dia de l’Associacionisme a Tarragona el 2 de juny, la  XVII Biennal a Vilanova i la Geltrú i  la 48a Trobada a Manresa, Capital Catalana de la Cultura 2018.

17/03/2018Assemblea Ens de l'Associacionisme Cultural

La Federació Catalana de Pessebristes  pren part a l'Assemblea General de l'Ens de l'Associacionisme Cultural.

15/03/2018Reunió UN-FOE-PRAE

El 24 de febrer va tenir lloc la reunió anual de la UN-FOE-PRAE. Aquesta trobada es va produir com és habitual a Roma i s'hi van aplegar responsables de les diverses federacions pessebristes europees entre les quals la Federació Catalana de Pessebristes. De fet, la fundadora d'aquesta organització transnacional fou l'Associació de Pessebristes de Barcelona.

 

Actualment, s'està promovent des d'aquest estament la candidatura del Pessebre com a Patrimoni immaterial de la humanitat a la UNESCO.

24/02/2018Trobada Internacional a Mollina (Màlaga)

La I Trobada Internacional d'Amics i Col·laboradors dels Pessebres, celebrada a Mollina durant el cap de setmana del 16 al 18 de febrer,  va comptar amb la presència de la Federació Catalana de Pessebristes així com de nombrosos pessebristes catalans amb algun lligam amb la Fundació Díaz-Caballero. 

 

La nombrosa representació de pessebristes vinguts d'arreu va poder gaudir d'una intensa experiència pessebrista visitant el Museo de Belenes de

Mollina, una immensa instal·lació amb diorames i figures de procedències diverses, així com altres exposicions de pessebristes de la zona.

Una part molt important de l'obra exposada en aquest Museu és d'autoria catalana. Per tant, com a pessebristes, ens en sentim partícips i felicitem als promotors  -la Fundació Díaz-Caballero- per aquesta iniciativa tan

ambiciosa que s'ha fet realitat.

16/02/2018Som Cultura

La fàbrica Fabra & Coats de Sant Andreu va tornar a acollir el Som Cultura Popular del 25 al 28 de gener.

 

El món associatiu es va donar cita per donar a conèixer al públic la seva activitat amb stands, tallers, exposicions, conferències i, en definitiva,  per demostrar, un cop més, la potència de la cultura popular al nostre país.

 

Des de la Federació Catalana de Pessebristes es va creure més que pertinent

ser-hi presents ja que el pessebrisme és un bon exponent de la cultura popular catalana i aquest és un aparador molt rellevant per mostrar que el pessebre continua formant part del nostre imaginari col·lectiu. Vam comptar també amb la col·laboració de l'escultor Marçal Casanovas que va dur a terme un taller de figures de pessebre.

28/01/2018Conferència, taller de fang i cloenda Working Progress

En el marc de l’exposició Working Progress, el 9 de gener el Centre d’Artesania de Catalunya, als carrer Banys Nous de Barcelona va tenir lloc una conferència a càrrec de Jordi Montlló i Bolart, doctor en antropologia social sobre la "Deconstrucció de la Fira de Santa Llúcia; el futur de la fira a debat".

 

També es va comptar amb la col·laboració incondicional del figuraire mataroní Marçal Casanovas per impartir un taller de fang en el mateix espai.

 

El 14 de gener es va cloure aquesta exposició. L'acte de cloenda, en què es va poder visionar un vídeo de tota la progressió del treball exposat,  va comptar amb la presència d'autoritats locals, membres de Junta de la Federació i altres pessebristes.

14/01/2018


2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011- 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006Anterior