Actualitat 2019


Dia de l'Associacionisme Cultural Català  (DASC)

3/4/19

El Dia de l'Associacionisme Cultural Català tindrà lloc l'1 de juny a Castellar del Vallès. Els companys pessebristes del Grup Pessebrista d'aquest municipi han preparat un programa ple d'activitats al que des d'aquí us convidem a participar.

 

Vegeu el programa als documents adjunts aquí sota així com full d'inscripció.

 

Descarga
Triptic DASC1.pdf
Documento Adobe Acrobat 2.3 MB
Descarga
Tríptic DASC2.pdf
Documento Adobe Acrobat 2.2 MB
Descarga
C12 Inscripció Dasc Castellar.pdf
Documento Adobe Acrobat 88.3 KB

Assemblea General Ordinària a Castellar del Vallès

1/4/19

Castellar del Vallès va acollir aquest dissabte l'Assemblea General Ordinària que la Federació convoca durant el primer semestre de l'any.

Dins de l'ordre del dia es va aprovar el balanç de l'exercici anterior i el pressupost d'enguany.

També, es van valorar les activitats realitzades durant la campanya 2018 que van rebre una molt bona crítica per part dels assistents, especialment la Biennal a Vilanova, la Trobada a Manresa i el Dia de l'Associacionisme a Tarragona.

Un altre dels punts rellevants de l'assemblea era la ratificació del cessament d'un dels vocals de Junta i la renovació de la vicepresidència, que va recaure en Francesc Villegas, de Manresa, i dos vocals, Núria Garcia, de Terrassa -que deixa la sotspresidència- i Josep Lluís Garcia, de Badalona. El càrrec de tresorer el continuarà ostentant Jordi Pujol, de Palau-solità i Plegamans, i Carles Tarragó de Tarragona continuarà com a vocal, càrrecs pels que van ser reelegits.

 


Assemblea del Consell de l'Ens de l'Associacionisme Cultural Català

6/3/19

Totes les federacions que formen part de l'Ens de l’Associacionisme Cultural Català es van reunir el proppassat 6 de març en Assemblea General Ordinària a la seu l'entitat. La trobada era especialment important perquè s'hi escollia nova presidència i noves vocalies a la Junta Directiva, una de les quals va recaure en la nostra Federació.

A l’Assemblea també es van presentar la memòria 2018 de l'entitat, l’estat de comptes de l'exercici 2018 i les activitats més destacades realitzades durant l'any en els àmbits de la comunicació, formació, reflexió i de projectes estratègics. Igualment s'hi van donar a conèixer els principals projectes per aquest any 2019. Entre aquests, en la línia d'internacionalització de la cultura popular, la Trobada Internacional d'ONGs Ibèriques Acreditades per a la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial, o el 14è Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda del PCI, que enguany se celebrarà a Colòmbia. En el àmbit de la comunicació i reflexió, es va presentar la continuació d'iniciatives com La Conferència de l'Ens o la creació del cicle de xerrades Cultura popular: Tradició i modernitat' a l'Ateneu barcelonès, a més de la renovació de la pàgina web corporativa. Un altre dels punts destacats per al 2019 serà la consolidació de guardons com els 3rs Premis de l'Associacionisme Cultural.

Més enllà de les propostes particulars, l'Assemblea General va servir per a debatre les prioritats estratègiques de la confederació cultural i escollir la nova Junta Directiva que haurà de liderar-la en el mandat 2019-2023. Actualment, l'Ens de l'Associacionisme Cultural Català està conformat per 31 federacions de cultura popular catalanes que representen més de 4.000 entitats de base.

(Font: Tornaveu)

 


Visita institucional al Conseller Lluís Puig amb els Germans Castells

22/2/19

El proppassat divendres una delegació formada per en Joan i en Martí Castells i família, representants del Museu del Pessebre de Montblanc i de la Junta de la Federació Catalana de Pessebristes, va visitar el Conseller de Cultura a l'exili, Lluís Puig i Gordi, a  Waterloo, Bèlgica.

 

Va ser molt agradable poder conversar de diversos temes relacionats amb el món del pessebre amb el Conseller i el President Puigdemont, a qui també vam poder saludar. Entre d' altres temes es va parlar del llibre Germans Castells. Art i figures per al pessebre recentment publicat per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural en col·laboració amb la Federació Catalana de Pessebristes i la Fundació Museu del Pessebre de Montblanc..

 

Durant la visita, els Germans Castells varen obsequiar-los amb dos Naixements catalans.

 


Cloenda de la XVII Biennal del pessebre a Vilanova

3/2/19

El diumenge 3 de febrer, a les 18 hores, el Centre d’Art Contemporani La Sala de Vilanova i la Geltrú va acollirel debat col·loqui “Perspectives de futur del pessebrisme: nous llenguatges, nous missatges”, que va servir com a cloenda de la XVII Biennal del Pessebre Català. El debat va ser organitzat per l’Associació Pessebrista  de Vilanova i la Geltrú i la Federació Catalana de Pessebristes. La taula va comptar amb la presència del president de la Federació Catalana de Pessebristes i membre d’Amics del Pessebre del Baix Empordà, Albert Català; el secretari de la Federació i membre de l’Associació de Pessebristes de Vilafranca del Penedès, Ramon Albornà, i d’Enric Benavent, membre del col·lectiu el Bou i la Mula, de l’Associació Pessebrista de Vilanova i la Geltrú i del Grup Pessebrista de Castellar del Vallès.

El president de la Federació Catalana de Pessebristes, Albert Català, va constatar l'èxit de la biennal, comptant que l'assistència ha estat d'unes 30.000 persones. La biennal es fa cada dos anys “per mostrar com està realment el pessebrisme associatiu en el moment que es fa i és una cosa irrepetible, és art efímer”.  S’ha fet un catàleg que documenta tots els muntatges exposats.

(Font: Tornaveu)

2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011- 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006Anterior