Notícies 2014

Presentació ​del llibre Una vida en imatges, pensaments d'un pessebrista

Ahir dimecres a les 7 de la tarda la Sala Pere Casaldàliga de la Llibreria Claret de Barcelona va acollir la presentació del llibre Una vida en imatges, pensaments d'un pessebrista d'en Josep Pagespetit que ha editat recentment la nostra Federació. 

El President, Albert Català, va donar la benvinguda al públic assistent i tot seguit va explicar com havia estat tot el procés de creació del llibre des del moment inicial fins a la realització final. En Josep Pagespetit, amb el seu estil personal inconfusible, ens va fer cinc cèntims d'algunes de les seves reflexions al voltant al pessebre. A continuació va dedicar els llibres als assistents que ho van voler. 

La Llibreria Claret, especialitzada en literatura i assaig de tipus religiós, tindrà el llibre catalogat a partir d'ara a la seva web i també disposarà d'exemplars a la venda directament a la botiga per qui ho desitgi. 

12/06/2014

No cal dir que el podeu adquirir també a la botiga d'aquesta la web.4 de juny, Dia de l'Associacionisme Cultural

Ahir, 3 de juny, al Centre Moral de Gràcia, a Barcelona, va presentar-se de manera oficial el Dia de l'Associacionisme Cultural, que a partir d'ara quedarà establert en el dia 4 de juny, per tal de donar visibilitat i reconeixement al moviment associatiu cultural català. 

En la presentació, que va anar a càrrec del Conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i del Director General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, Lluís Puig, van ser-hi presents els presidents de bona part de les 32 agrupacions i federacions catalanes de tots els àmbits culturals. Durant la presentació de l'acte, que va comptar amb l'actuació de dues formacions corals de Sant Cugat del Vallès i de Sants, va destacar-se el nomenament d'aquest dia com un pas més en el reconeixement total de l'associacionisme català, i es va emmarcar dins del Pla de l'Associacionisme Cultural, que preveu, entre d'altres aspectes, la creació d'un Consell Nacional de l'Associacionisme Cultural o l'impuls d'una nova llei de l'associacionisme cultural. L'elecció del dia 4 de juny i del lloc on es va presentar la celebració tampoc no són trivials: va ser en aquest mateix dia, però de l'any 1864, que va 

04/06/2014

començar, sota la direcció de Josep Anselm Clavé, el Festival Euterpe, que va aplegar als Jardinets de Gràcia més de 2.000 cantaires, i que és recordat com un dels moments culminants del moviment coral català.  Presentació ​del llibre Una vida en imatges, pensaments d'un pessebrista

04/06/2014

 

El proper dimecres dia 11 juny a les 19 hores a les instal·lacions de l'EDITORIAL CLARET al carrer Roger de Llúria 5, de Barcelona, tindrà lloc la presentació del llibre Una vida en imatges, pensaments d'un pessebrista amb l'assistència de l'autor. 

Hi esteu tots convidats. 

En aquest acte podreu adquirir el llibre i, si voleu, en Josep us el podrà dedicar. Una oportunitat única, en Josep Pagespetit explicant les vivències que l'han portat a fer aquest magnífic llibre.


Mort d'en Lluís Tort, insigne pessebrista català

Ahir a la tarda ens va deixar en Lluís Tort, pessebrista conegut i reconegut de Sant Feliu de Llobregat i persona molt estimada del món pessebrista. Avui divendres 9 serà la vetlla al Tanatori de Sant Feliu i demà, dissabte, a les 10 h es farà la missa funeral a la Catedral de Sant Llorenç.  Com tots sabeu en Lluís Tort va ser durant més de 40 anys President de l'entitat santfeliuenca i un gran pessebrista, les seves obres van estar exposades al Museu del Pessebre i a Itàlia. Des de fa uns anys l'edat i els problemes de salut derivats l'havien allunyat de la primera línia però tots el teníem sempre al nostre pensament. 

El nostre condol a tota la seva família i als amics i companys pessebristes. 

09/05/2014Curs de modelatge de figures

Els companys de l'Associació Pessebrista de Palau-solità i Plegamans han organitzat un curs de modelatge de figures per a joves i adults de més de 17 anys que s'iniciarà aquest mes de maig i que s'allargarà durant tot el mes de juny i part del mes de juliol. 

El curs, que és de places limitades, l'impartirà el company pessebrista i figurista Marçal Casanovas. 

Dies: dissabtes 24 i 31 de maig, 7, 14, 21 i 28 de juny i 5 i 12 de juliol. 

Hora: de 10:00 a 13:00 h. 

Lloc: Tallers de Can Malla. 

Preu: 25 € per als Socis, 30 € per als No Socis.

08/05/2014Presentació del llibre d'en Josep Pagespetit, Una vida en imatges

Dissabte al matí es va fer la presentació del llibre d'en Josep Pagespetit, Una vida en imatges, editat per la Federació. 

L'autor va estar acompanyat per l'alcalde de Tavèrnoles, la representant comarcal del Departament de Cultura de la Generalitat, el President de l'Ens de Comunicació Associativa i el President de la Federació, així com de familiars, amics i pessebristes que van voler compartir amb l'amic Josep aquest dia tan especial. 

En acabar els parlaments se'l va obsequiar amb un ram de flors i tothom qui ho va voler va poder rebre la dedicatòria de l'autor. 

El llibre està disponible a la botiga on line d'aquesta web.

05/05/2014Homenatge a Josep Traité

El proppassat dia 12 el pessebrista olotí Josep Traité va ser homenatjat al Museu de la Garrotxa en l'acte d'inauguració d'una exposició antòlogica més que recomanable. 

L'acte, presidit per diverses autoritats, va comptar amb una nombrosa assistència de públic en general i pessebristes vinguts d'arreu. 

La mostra fa un repàs a la seva trajectòria artística i en especial a la faceta de dibuixant i aquarel·lista. S'hi pot veure una selecció de peces, seleccionades pel mateix Traité, que resumeixen els més de cinquanta anys de carrera artística. 

L'exposició romandrà oberta fins al 29 de juny.

23/04/2014


Pàgina 2 de 2.

2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011- 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006Anterior