Notícies 2015

Assemblea General de la UN-FOE-PRAE

Aquest darrer cap de setmana ha tingut lloc a Bergamo (Llombardia) l'Assemblea General de la UN-FOE-PRAE a la qual hi ha assistit el nostre President, el Sr. Albert Català. 

En el transcurs de l'Assemblea es va produir l'elecció de les persones que ocuparan els càrrecs de la Junta durant els propers quatre anys. La figura del vicepresident segon va recaure en el Sr. Andreu Coll de l'Associació de Vic, conegut de tots nosaltres, fins ara vicepresident primer.

14/05/2015Assemblea General Ordinària

El proppassat 21 de març va tenir lloc a Barcelona, a la seu social de la Federació al carrer Lledó, l'assemblea general ordinària en la que un dels punts de l'ordre del dia era la renovació de la seva Junta directiva. 

Després de les votacions la nova Junta va quedar constituïda de la següent manera:

  • President, Albert Català Pou (2017) 
  • Vicepresidenta, Núria Garcia Múrcia (2019) 
  • Tresorer, Jordi Pujol Lozano (2019) 
  • Secretari, Carles Tarragó Gatell (2017) 
  • Vocal 1, Pere Padró Baqué (2017) 
  • Vocal 2, Ramon Albornà Rovira (2019) 
  • Vocal 3, Francesc Villegas Martínez (2019) 
  • Vocal 4, Ismael Porta Balanyà (2017)

Un altre dels punts a destacar va ser la incorporació de cinc noves entitats pessebristes: l'Associació Pessebrista Santa Creu de Cabrils, el Patronat de la Catequística de Figueres, l'Associació Grup Pessebrista Calldetenes, l'Associació de Pessebristes i Modelistes de Vilassar, i l'Associació Grup de Pessebristes de Maó que es reincorpora novament a la Federació. 

20/04/2015

 

A totes se'ls va lliurar la "Placa identificativa" com a membres de ple dret de la Federació Catalana de Pessebristes i se'ls va rebre amb una calorosa acollida.Mascarell tanca la Biennal

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va visitar el divendres dia 13 la XV Biennal del Pessebre Català de Banyoles. 

A mitjan febrer es van clausurar totes les mostres de la biennal, excepte la principal, amb seu a l'església del monestir, que restà oberta fins el diumenge 15 de març.

20/03/2015Exposició de calvaris a Sitges

El Grup Pessebrista de Sitges organitza la 15a edició de l'Exposició de Calvaris. 

 

Està formada per 10 diorames on es representen diferents moments de la passió, mort i resurrecció de Jesús. Han estat construïts per pessebristes del Grup i s'hi poden veure figures de Muns, Castells i Mayo. 

 

La podeu visitar els dies 1, 2 i 3 d'abril, de dimecres a divendres sants, al Palau del Rei Moro, coincidint amb l'exposició del misteri del Sant Sepulcre.

16/03/2015Exposició de calvaris a Lleida

Durant els dies 23 de març al 6 d'abril, la Capella del Peu del Romeu (Cavallers, 2 LLEIDA), romandrà oberta de sis a dos quarts de nou de la tarda amb la exposició Calvaris.  

Organitzada per l'Agrupació Ilerdenca de Pessebristes consta d'una sèrie original de 14 Diorames bíblics de la vida pública, passió, mort i resurrecció de Crist fets pels artistes dioramistes Emili Tordera i Martha Pérez. 

La entrada és lliure i us convidem a visitar-la durant aquesta Setmana Santa.

14/03/2015Exposició de calvaris a Rubí

L'Associació de Pessebristes de Rubí ha organitzat una exposició de 20 diorames de Setmana Santa. 

La podreu visitar del 15 de març al 6 d'abril a l'Aula Cultural, avinguda Barcelona 84. 

Els dies feiners de dos quarts de sis a dos quarts de nou del vespre. 

Els festius de dotze a dues del migdia i de dos quarts de sis a dos quarts de nou del vespre.

11/03/2015Constitució del Consell de l'Associacionisme Cultural

Dissabte es va constituir formalment el Consell de l'Associacionisme Cultural, el màxim òrgan consultiu del Departament de Cultura pel que fa a la cultura popular, dinamització sociocultural i l'associacionisme cultural. 

La primera sessió, que es va fer a l'Ateneu Barcelonès, va estar presidida pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i hi va assistir un representant de cada una de les trenta-dues associacions, federacions i confederacions de caràcter nacional que pertanyen a l'àmbit de la cultura popular i tradicional, la dinamització sociocultural i l'associacionisme cultural de Catalunya. 

Un fet rellevant per a nosaltres és que una de les vocalies està ocupada per la Federació Catalana de Pessebristes.

25/02/2015Sessió informativa sobre les novetats fiscals

Aquest dissabte al matí la Federació Catalana de Pessebristes va organitzar una sessió informativa sobre les novetats fiscals que afecten les associacions sense ànim de lucre. 

La sessió, que va provocar molt d'interès entre les entitats pessebristes, va tenir lloc a Can Cortès a Palau Solità i Plegamans. 

 

Per qualsevol dubte posterior, la Federació posa a l'abast dels federats assessorament legal en aquest i altres temes.

09/02/2015Cloenda de la XV Biennal del Pessebre Català

El proppassat diumenge 1 de de febrer va tenir lloc l'acte de cloenda de la XV Biennal del Pessebre Català que enguany ha organitzat Banyoles. 

La mostra de pessebres, ubicada a l'interior del Monestir de Sant Esteve, ha estat molt ben valorada per les nombroses persones que l'han visitada. 

Els organitzadors han allargat encara una mica la seva durada per permetre que qui no hi havia pogut anar abans en pogués gaudir. 

L'acte ha conclòs amb un dinar de germanor entre els pessebristes assistents.

04/02/2015Traspàs d'en Joan Vallvè i Serra

28/01/2015

El proppassat dia 23 va traspassar el fins ara President de l'Associació de Pessebristes de Reus, en Joan Vallvè i Serra. 

En Joan va ser l'ànima de l'entitat reusenca durant una colla d'anys. 

Des d'aquí volem expressar el nostre condol als familiars, amics i companys pessebristes


Tavèrnoles fa el pessebre

El món del pessebrisme es va reunir el passat dissabte a Tavèrnoles per la presentació de llibre Tavèrnoles fa el pessebre; un llibre que recull les fotografies de la Mostra de Fragments de Pessebres de l'any passat i que compta també amb els poemes que Pilar Cabot va fer per a l'ocasió. 

El pessebrista tavernolenc Josep Pagespetit va felicitar-se pel fet d'haver pogut incorporar d'una manera ben natural l'art de la poesia als pessebres i va concloure que la Mostra de Fragments de Pessebres de Tavèrnoles suposa una innovació sense precedents dintre del món del pessebre, ja que els obre al visitant i en permet una observació des de tots els punts de vista. 

L'acte es va cloure amb la intervenció del Conseller de Cultura, Ferran Mascarell, qui va lloar la creativitat i la capacitat d'innovar, remarcant que exposicions com la de Tavèrnoles demostren que el pessebre és una tradició que s'està modernitzant. El conseller va felicitar l'Ajuntament de Tavèrnoles per haver apostat per la tradició pessebrista, així com per l'edició del llibre Tavèrnoles fa el pessebre. 

Posteriorment el Conseller Mascarell va poder visitar l'exposició i seguir les atentes explicacions que de cada fragment li feien en Josep Pagespetit i els diferents autors de les obres.

13/01/2015Visites a les exposicions

Un cop transcorregut el període fort pel Pessebrisme, i un cop passat Reis, a l'espera del recompte definitiu de visitants a les exposicions de Pessebres, recompte que es realitzarà a partir del 2 de febrer un cop tanquin la totalitat de les exposicions, a hores d'ara han visitat les prop de les 100 exposicions de Pessebres repartides arreu més de 1.600.000 persones. 

Creiem que és una xifra molt important i que demostra l'interés que el nostre col·lectiu desperta en la societat, per l'aportació a nivell cultural, d'art i de tradició que estem desenvolupant. 

Fins al 2 de febrer, encara resten obertes vàries exposicions, entre elles la Biennal de Banyoles. Us animem a visitar-les si és que encara no ho heu fet.

08/01/2015


Pàgina 2 de 2

2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011- 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006Anterior