Actualitat 2016

Exposició de calvaris a Sant Hilari Sacalm

XIX Exposició diorames Via Crucis. 

  

De l'1 de març al 15 d'abril a l'església parroquial de Sant Hilari Sacalm.

27/03/2016Diorama de Calvari a Vilafranca

Durant aquesta Setmana Santa la Basílica de Santa Maria comptarà, un any més, amb la instal·lació d'un diorama de Calvari per part de l'Associació de Pessebristes de Vilafranca. Els diorames de Calvari es caracteritzen perquè les escenes que s'hi representen estan inspirades en la vida adulta de Jesús, conegudes també com a escenes de la Passió, sobre la vida, mort i resurrecció de Jesucrist. 

El diorama d'aquest any representa l'escena de la crucifixió, amb figures dels Germans Castells, i és obra de Joan Carles Acedo, Pere Xavier Albornà. Ramon Albornà, Gabriel Majem i Josep Vallès. 

El diorama es podrà veure del 18 de març al 3 d'abril, durant els actes litúrgics d'aquesta Setmana Santa i en els horaris en que la Basílica està oberta.

14/03/2016Exposició de calvaris a Sitges

El Grup Pessebrista de Sitges organitza la 16a edició de l'Exposició de calvaris. 

 

Es podrà visitar els dies 23, 24 i 25 de març, de dimecres a divendres sants, al Palau del Rei Moro, coincidint amb l'exposició del misteri del Sant Sepulcre.

10/03/2016Exposició de calvaris a Lleida

L'Agrupació Ilerdenca de Pessebristes presentarà a la seva seu social, la Capella del Peu del Romeu de Lleida (carrer Cavallers, 2), una extraordinària exposició de 35 Diorames de la vida pública, passió, mort i resurrecció de Jesús amb motiu de la Setmana Santa.

La inauguració tindrà lloc el proper diumenge dia 13 a les 7 de la tarda i estarà oberta al públic fins al dilluns de pasqua, 28 de març, tots els dies de 6 a 8,30 de la tarda.

09/03/2016La campanya pessebrista d'enguany

Som a les acaballes de la campanya pessebrista d'enguany, en vigílies de la Candelera, tot esperant el recompte de visitants que han passar per les nostres 119 exposicions. Podem avançar, però, que han estat més de 1.700.000 persones les que les han visitat i que ha estat un bon any també pel que fa a l'interès que la nostra feina ha despertat en els mitjans.

Hem estat presents al Working Progress, al Centre d'Artesania popular, a l'Espai Fabra i Coats, al Som cultura, ens han fet nombroses entrevistes de televisió i premsa... Podem fer una valoració molt positiva de tot plegat i emplaçar-nos per a engegar amb la mateixa il·lusió els nous projectes que ens esperen aquest any 2016.

01/02/2016Som Cultura Popular

La Mostra del Patrimoni Immaterial a Barcelona SOM CULTURA POPULAR va tenir lloc del 21 al 24 de gener a diversos espais del recinte Fabra i Coats. Aquesta mostra, nascuda per generar un autèntic trànsit d'idees i informació entre els diferents col·lectius de la cultura popular de la ciutat: associacions, entitats, món acadèmic i investigadors va despertar la curiositat entre sectors i de ben segur ha afavorit les interrelacions. 

La Mostra ha estat un espai plural dividit en diversos apartats. A Coneix, hi hem trobat el museu nòmada, l'espai de les pantalles i la cultura popular a l'escola. Ensenya't ha englobat l'espai de mostra d'entitats, la mostra editorial, els mitjans de comunicació i les fires de productes festers i de joguines. 

La cultura popular s'ha de viure i per això a Viu hi hem trobat un espai d'actuacions, una mostra gastronòmica i un torneig esportiu. Finalment l'apartat Explica't - Explica'ns s'ha dedicat a les assemblees, els debats, la tradiràdio i a una trobada de viquipedistes. 

La nostra Federació hi ha estat present al llarg dels 4 dies amb un estand on hem pogut mostrar un tast de la nostra activitat, publicacions, membres federats, etc.. A més, el President, va presentar el nostre desig de fer esdevenir el pessebre Patrimoni Immaterial de la Humanitat en la ponència Què és i què significa el patrimoni cultural immaterial? durant l'acte inaugural. 

26/01/2016

 

Sens dubte la nostra participació no ha estat debades sinó que ha estat una bona ocasió per donar-nos a conèixer com a part del món de la cultura popular del nostre país.Arrenca el projecte Folch i Torres

Aquest dimecres va tenir lloc a la seu de la Federació la primera reunió de les disset associacions que participen en el projecte Folch i Torres. A la reunió també hi era present el figurista Marçal Casanovas que és l'encarregat de fer les figures de tots els diorames. 

Enguany se celebra el 100è aniversari de l'estrena d'Els Pastorets creats per en Josep Maria Folch i Torres. La Federació Catalana de Pessebristes s'ha adherit a la celebració amb la signatura d'un conveni de col.laboració amb la Fundació que duu el seu nom i que consisteix en la construcció i exposició d'una colla de diorames amb les diferents escenes dels Pastorets.

 

15/01/2016Ens ha deixat en Jordi Farrés i Foraster

Ens ha deixat el que fou fundador i president de l'Associació de Pessebristes de Maó, en Jordi Farrés i Foraster. 

Nascut al 1930 a Barcelona, va arribar a Menorca als quaranta anys per motius professionals i, de seguida, va posar en marxa el grup de Pessebristes, col·lectiu presidit actualment pel seu fill, l'exposició dels quals es realitza al Carrer Nou de Maó. 

La seva implicació social i cultural va anar molt més enllà dels diorames. Va pertànyer a l'Orfeó, una entitat de la qual va ser també el Secretari durant una llarga etapa. Fou també l'artífex de la primera visita del Patge Reial a Maó i motor de diverses cavalcades la vigília de Reis. Fou també impulsor de la Confraria de Sant Pere i regidor durant un mandat. 

Des d'aquí volem transmetre el nostre condol a tota la família particular i pessebrista.

12/01/2016Premis del II Concurso Nacional de Dioramas Villa de Bilbao

Els Premis del II Concurso Nacional de Dioramas Villa de Bilbao, que han estat lliurats el passat dissabte 9 de gener a l'hotel Gran Bilbao de la capital de Biscaia, han estat acaparats per pessebristes catalans. Segons l'Acta del Jurat aquests s'han atorgat així:

  • 1r premi, Jordi Figueras de l'Associació de Pessebristes de Banyoles. 
  • 2n premi, Pere Batlle de l'Associació de Pessebristes de Banyoles. 
  • 3r premi, Francesc Bosch del Amics de l'Art Pessebrístic de Premià de Mar. 
  • 4t premi, Josep Llach de l'Associació de Pessebristes de Banyoles.

Han obtingut la major puntuació en la votació popular: Sandra Castro, de Sabadell, al millor diorama i Albert Casals, de Banyoles, al més original.

L'enhorabona a tots els guanyadors.

12/01/2016Som Cultura Popular

SOM CULTURA POPULAR és una mostra del patrimoni immaterial a Barcelona que tindrà lloc a Barcelona del 21 al 24 gener 2016.

La Federació hi participa activament, amb un estand, en el cicle de conferències i en la mostra de publicacions.

No cal dir que a l'estand, representem a totes les associacions Federades i per tant si voleu fer-nos arribar programes, llibres, etc., seran benvinguts.

Us convidem a que passeu per les instal·lacions de FABRA I COATS a Barcelona i ens visiteu a l'estand.

09/01/2016


Pàgina 2 de 2

2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011- 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006Anterior