25è aniversari. Exposició 25 pessebristes de renom

Aquest cap de setmana es van engegar els actes de la 41a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears que enguany té lloc a Mataró del 26 de novembre al 12 de desembre de 2010.

Divendres, a les 7 del vespre es va inaugurar l’exposició 25 pessebristes de renom a l’Ateneu de la Caixa Laietana. Aquesta exposició pretén reunir en un mateix espai físic i temporal pessebristes de diferents èpoques, estils i procedències que tenen com a denominador comú la qualitat.

No ha estat fàcil decidir quins podrien ser aquestes persones -no hi són tots- i s’ha optat per tres criteris a l’hora de fer-ne la tria:

El primer: la trascendència històrica de l’autor. En aquest apartat caldria començar sens dubte per n’Antoni Moliné, sense el qual probablement el pessebrisme no seria el que és ara. Tanmateix ha estat molt complicat d’obtenir obra d’aquest autor i, finalment, després de múltiples gestions, això no ha estat possible. És per això que l’anomenem el pessebrista número 0. Molts d’aquests pessebristes ja no són entre nosaltres o tenen una edat avançada, però sense la seva petja no hauria estat possible fer tot aquest camí.

El segon criteri: la qualitat. S’ha volgut mostrar l’obra de pessebristes que -tot i amb estils diferenciats- presenten un treball artísticament meritori.

Tercer: la representativitat territorial. Volíem també mostrar pessebres d’autors diversos que tinguin una especial representativitat al territori d’on provenen, així com també mostrar la diversitat existent. I, també, òbviament, la disponibilitat. Molts pessebristes representatius no disposen de material per exposar i, per tant, no hem pogut presentar-ne l’obra.

Creiem que aquesta tria* que hem fet reuneix aquestes premises amb escreix i, sinó, jutgeu-ho vosaltres mateixos visitant aquesta fantàstica exposició.

Federeu-vos!
Utilitzem cookies per assegurar-nos brindar la millor experiència en el nostre lloc web. Si continues navegant, assumirem que estàs d`acord.    Més informació
Privacidad