38a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears

Uns 350 aficionats al pessebrisme d’arreu dels Països Catalans van assistir a la 38a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears, que es va celebrar a Sant Hilari Sacalm el 7 d’octubre de 2007.

Al Saló de Plens de l’Ajuntament es va fer la recepció oficial de les 37 entitats presents a la trobada, amb la presència del conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, que va destacar, en el seu discurs, el valor plàstic i artístic d’aquestes recreacions en miniatura que fan estimar els indrets del passat, permeten apreciar els detalls de l’arquitectura i ajuden a mantenir la memòria d’elements i tradicions que han desaparegut.

D’entre les moltes obres d’art pessebrístic presents a Sant Hilari Sacalm va destacar la figura d’un retaule amb dotze motius de pessebre que encerclen la figura de Sant Francesc d’Assís, patró dels afeccionats a aquestes representacions del naixement de Jesús. El retaule, fet per l’associació local, té unes dimensions de dos metres quaranta centímetres d’alçada per un metre i seixanta centímetres d’amplada i va despertar l’admiració de tots els visitants.

Federeu-vos!
Utilitzem cookies per assegurar-nos brindar la millor experiència en el nostre lloc web. Si continues navegant, assumirem que estàs d`acord.    Més informació
Privacidad