42a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears. Parets del Vallès 16/10/11

Aquest diumenge ens vàrem trobar un cop més una bona colla de pessebristes d’arreu del país. Enguany a Parets del Vallès. Vàrem començar el dia -força assolellat- al Parc de la Linera, un parc molt agradable al voltant de l’antiga fàbrica tèxtil de la que prèn el nom, on vam fer un bon esmorzar tot xerrant amb els amics retrobats.

Els parlaments de les autoritats, que habitualment s’havien fet a l’interior de l’Ajuntament, van tenir lloc aquesta vegada a l’entarimat que hi havia situat al Parc i, per tant, tots els assistents vam poder gaudir-ne. Va obrir l’acte l’alcalde de Parets, en Sergi Mingote que va lloar la intensa tasca que l’entitat pessebrista paretana, que enguany celebra el seu 25è aniversari, ha dut a terme per preparar aquesta 42a edició de la Trobada de Pessebristes de Catalunya. Hi va haver paraules també del President de la Federació Catalana, en Josep M. Porta, felicitant els companys de Parets per la feina feta i del Honorable Conseller de Cultura, Ferran Mascarell que va fer palès el seu coneixement del teixit cultural popular del país.

Tot seguit, va tenir lloc la Missa solemne a l’església de Sant Esteve, oficiada pel Bisbe de Terrassa, Mossèn Àngel Sáiz Meneses, el rector de Parets, Xavier Farrés i el Canonge de la Catedral de Barcelona, Josep M. Turull. A l’hora, el Conseller de Cultura acompanyat per membres de l’entitat de Parets i de la Junta de la Federació van visitar les diferents exposicions que s’han organitzat en aquesta ocasió: l’exposició de diorames de Can Càlio (diorames d’altres entitats de Catalunya), el pessebre monumental i la mostra de calvaris -a sota la plaça- i l’exposició fotogràfica del 25è aniversari de l’Agrupació Pessebrista de Parets del Vallès, la de figures i tallers de figuraires i la de maquetes d’edificis locals realitzades amb paper, a la Sala Cooperativa.

Mentrestant, a la plaça de la vila tenia lloc el Ball de Gitanes de Parets, l’actuació de la colla de Gegants, Bestiari i Grallers de Parets i de l’Associació per la difusió de la cultura romanesa.

Al voltant de les dues del migdia ens vam retrobar tots per fer plegats l’àpat de cloenda al Pavelló Municipal d’esports. El dinar va acabar amb sorpresa: el tradicional traspàs del fanalet -de mans de Llucifer- a l’entitat que acollirà la Trobada de l’any vinent, en aquest cas, Lleida, i el lliurament de records a totes les entitats assistents a l’acte.

Federeu-vos!
Utilitzem cookies per assegurar-nos brindar la millor experiència en el nostre lloc web. Si continues navegant, assumirem que estàs d`acord.    Més informació
Privacidad