Adéu a Joan Mestres i Baixas

Aquest dissabte va traspassar Joan Mestres i Baixas (Sant Joan Despí 1925), un dels pessebristes que han marcat una etapa important a la història del pessebrisme català i internacional.

Distingit amb nombrosos premis: “Premio Nacional de Belenismo” de la FEB l’any 1997, “Pessebrista Universal” per la UN-FOE-PRAE l’any 2004, “Diploma de Mestre Artesà” de la Generalitat de Catalunya l’any 2006, en Joan Mestres és conegut internacionalment pel seu estil hebreu inconfusible, segell que va distingir els seus diorames tota la vida.

Gran autodidacta, també es feia ell les figures que poblaven aquest univers en miniatura on ens transportava en cada una de les seves obres.

Ha estat l’exponent d’una època gloriosa del pessebrisme i serà recordat amb admiració pels que estimem el pessebre

El funeral va tenir lloc diumenge al matí a l’església parroquial de Sant Joan Baptista de Sant Joan Despí. Els familiars han rebut nombroses mostres de condol de tot el món pessebrista.

En Pau Reposi.

Federeu-vos!
Utilitzem cookies per assegurar-nos brindar la millor experiència en el nostre lloc web. Si continues navegant, assumirem que estàs d`acord.    Més informació
Privacidad