El Pessebre de Pau Casals. Concerts commemoratius dels 50 anys de la seva estrena

El proper 17 de desembre farà 50 anys de l’estrena a Acapulco de l’Oratori El Pessebre de Pau Casals.

Malauradament l’estrena no es va poder fer aquí, a Catalunya, el seu país, tal com havia planejat, ja que continuaven les circumstàncies polítiques de la dictadura franquista que ho impedien.

La música que Pau Casals va compondre per aquesta obra està arrelada en la gran música del segle XIXè, ja que segons ell les figures del pessebre tenen caràcter popular i per tant calia posar-hi una música senzilla, però alhora que mostrés la intensitat dels sentiments, i s’ha convertit en un clam de llibertat i de pau pel món.

L’obra s’ha interpretat molt poc al nostre país i, en motiu d’aquest aniversari, s’ha considerat important organitzar diversos concerts* d’aquesta obra tant des de la Federació Catalana d’Entitats Corals, que té com una de les seves prioritats fonamentals el preservar i fer difusió del patrimoni coral català, com des de la Fundació Pau Casals, que segons la voluntat del propi Pau Casals, té com a missió conservar i difondre el llegat musical i humà del Mestre promovent accions i projectes a favor de la Pau, la cohesió social i el coneixement de la música.

S’uneix també a aquesta commemoració la Federació Catalana de Pessebristes que enguany celebra el seu vint-i-cinquè aniversari. * El Vendrell, divendres 17 de desembre; Lleida, dissabte 18 de desembre; Terrassa, dimecres 22 de desembre

INFORMACIÓ commemoració Pau Casals

DESCÀRREGA VEURE
Federeu-vos!
Utilitzem cookies per assegurar-nos brindar la millor experiència en el nostre lloc web. Si continues navegant, assumirem que estàs d`acord.    Més informació
Privacidad