El President Quim Torra visita un pessebre permanent a Manresa

Aprofitant la visita a Manresa el dia 3 de juliol de 2019 per un acte de reconeixement a les ADF, el President de la  Generalitat, Quim Torra, va aprofitar la seva agenda per visitar el pessebre monumental permanent del Grup Pessebrístic de Manresa, anomenat El Pessebre de la LLum.

Aquesta construcció monumental de 25 m2. va ser feta l’any 2018  i exposada durant el cicle de Nadal d’aquell any a l’Espai 7 del Casino. Per decisió de l’Ajuntament, en el decurs d’aquest any 2019, es va reconstruir en un dels salons principals del Palau Firal de Manresa, espai de molta activitat ciutadana.

Aquest pessebre, ideat per Jordi Muro i codirigit amb Vidal Orive, reprodueix el nucli antic de la Manresa del segle XIV, quan es va produir el misteri de la Llum. La projecció miraculosa d’un raig lumínic que de Montserrat arribà a l’església local del Carme, i que va permetre l’acabament de la sèquia que encara actualment porta l’aigua a la ciutat des del riu Llobregat. En total, un curs fluvial de 26 quilòmetres de distància i sols 10 m. de desnivell. A part de la plaça Major i carrers propers,  en aquest pessebre s’escenifiquen les esglésies de la Seu i el Carme, el pont vell, així com l’edifici de l’actual ajuntament, entre altres construccions del nucli antic manresà.

Federeu-vos!
Utilitzem cookies per assegurar-nos brindar la millor experiència en el nostre lloc web. Si continues navegant, assumirem que estàs d`acord.    Més informació
Privacidad