Llibre “De Joncadella a Collblanc, 50 anys de pessebres”

DE JONCADELLA A COLLBAIX. 50 ANYS DE PESSEBRES DEL CENTRE EXCURSIONISTA DE LA COMARCA DE BAGES, es el nou llibre del manresà Francesc Villegas Martínez, president del Grup Pessebrístic de Manresa i Vicepresident de la Federació Catalana de Pessebristes, publicat en edició d’autor limitada a 300 exemplars.  El preu del llibre es de 10 euros exemplar.

L’obra, recull la història i les vicissituds dels diferents pessebres muntanyencs pujats al cim de la muntanya de Collbaix (546 m.), des del Nadal de 1963 al 2012. Cada any, els socis del Grup d’Alta Muntanya del centre excursionista bagenc, porten un pessebre fet per diferents artesans a la missa del Gall del santuari de  Santa Maria de Joncadella, on hi ha la Patrona del Pla de Bages,  per beneir-lo i en acabat, pujar-lo en la nit al cim.

Així Collbaix, el punt geogràfic més alt de la ciutat de Manresa, sobretot  en els darrers anys i durant tot el cicle festiu de Nadal, s’omple de muntanyencs i caminaires de tota la comarca que han convertit l’ascensió en tradició.  En el devenir dels anys, son moltes les famílies i grups d’entitats que no manquen mai a la cita anual de pujar a visitar el pessebre. Corals, músics i també  grups sardanistes, han celebrat alguns anys, concerts de nadales o ballades  de sardanes, sempre amb molt bona participació.

Federeu-vos!
Utilitzem cookies per assegurar-nos brindar la millor experiència en el nostre lloc web. Si continues navegant, assumirem que estàs d`acord.    Més informació
Privacidad