Cloenda del Simposi Internacional de Pessebrisme

El proppassat diumenge 21 d’abril va tenir lloc la cloenda del Simposi Internacional de Pessebrisme que havia arrencat el dijous anterior a Sitges. Els assistents es varen traslladar fins a Barcelona per celebrar la missa a Santa Maria del Mar i tot seguit arribar-se a la Seca per gaudir per darrera vegada de l’exposició Pessebres, Cultura-Art-Tradició, que s’hi va muntar expressament aquest Nadal.

Els participants en el Simposi, vinguts d’arreu d’Europa, a més d’alguns representants americans, dels Estats Units, Argentina i Brasil, van poder gaudir d’un dia fantàstic a la capital del país passejant pels voltants de la Basílica, el Fossar de les Moreres, … Tots ells van estar d’acord a manifestar-se molt satisfets pel contingut dels actes celebrats durant el Simposi. Alguns d’ells fins i tot van allargar la seva estada per poder gaudir de la diada de Sant Jordi i descobrir per ells mateixos el perquè de tant d’entusiasme.

El dijous 18 va tenir lloc també la reunió de la Federació Internacional, la UN-FOE-PRAE, fundada per l’entitat barcelonina, que habitualment té lloc a Roma. Enguany s’ha pogut celebrar a casa nostra aprofitant la presència de tots els membres internacionals.

Les ponències presentades van comptar amb la solvència de persones tan destacades en el món de la cultura com el Dr. Armand Puig, la Dra. Leticia Arbeteta, el Sr. Jan Grau, el Sr. Soler Amigó o la Dra. Glòria Ballús. Tots els temes tractats van ser d’allò més interessant i es va utilitzar la traducció simultània per garantir-ne la comprensió en els idiomes oficials del Simposi: català, castellà, alemany, anglès i italià. El divendres al vespre l’Esbart Dansaire de Rubí  va oferir una mostra dela l’auditori de l’Hotel Melià. El dissabte a la tarda tothom es va traslladar a Sant Sadurní d’Anoia on es va fer la visita de les Caves Codorniu i, tot seguit, el sopar de gala.

Aquest ha estat l’acte central i més important dels programats en el 150 aniversari que el pessebrisme associatiu commemora enguany.

Federeu-vos!
Utilitzem cookies per assegurar-nos brindar la millor experiència en el nostre lloc web. Si continues navegant, assumirem que estàs d`acord.    Més informació
Privacidad