Resum reunió de presidents DASC 2020

Dissabte 6 de juny, amb motiu del Dia de l’Associacionisme DASC2020, va tenir lloc la Reunió telemàtica de Presidents de totes les entitats membres de la Federació Catalana de pessebristes.

Van participar-hi 41 entitats, a les que agraïm la participació i es va dedicar la reunió a parlar sobre la situació de confinament de l’activitat associativa.

La Directora General de Cultura Popular i Associacionisme, Àngels Blasco, va connectar amb la sessió per fer una intervenció i hi va romandre durant tota la durada de l’acte per atendre preguntes dels assistents.

Va reflexionar sobre l’associacionisme, del seu paper socialitzador i de la necessitat de sobreviure i mantenir el caliu associatiu enmig de la situació causada pel COVID-19. Va destacar la força de l’associacionisme posant en valor la seva capacitat d’imaginació, el treball col·laboratiu, la creació i la voluntat de compartir el que es fa.

Respecte a la situació d’incertesa generada per la COVID, va plantejar la necessitat de preveure i pensar propostes d’activitats per als possibles escenaris que ens puguem trobar: una situació de normalitat que permeti l’activitat presencial, la limitació de moviments i activitats, o la possibilitat d’un nou confinament.

Igualment, va fer referència a la gran oportunitat que en aquests moments ofereixen les tecnologies, i la possibilitat de digitalitzar i adaptar algunes de les nostres activitats ja que això pot haver de conviure a partir d’ara amb la presencialitat.

Blasco va acabar llençant un clar missatge “No podem permetre que decaigui res del que podem construir col·lectivament, cal buscar les idees per ser-hi presents”.

El President de la FCP -Albert Català- va comentar que la situació ens ha dut a suspendre l’assemblea del mes de març, i a ajornar les trobades presencials del DASC a Tavèrnoles i la 50a Trobada prevista a Terrassa per al 2021. “Ens cal buscar les maneres per fer que el pessebrisme no falti  aquest  Nadal, buscant -si cal- nous formats. Hem de ser presents més que mai”.

Tot seguit es va obrir un torn de paraules per tal que les presidències participants a la reunió exposessin la seva visió. En definitiva, va ser reconfortant recuperar el contacte amb les entitats federades i compartir els neguits i preocupacions que són comuns i, alhora, veure que hi ha il·lusió i propostes per tirar endavant els nostres projectes.

Federeu-vos!
Utilitzem cookies per assegurar-nos brindar la millor experiència en el nostre lloc web. Si continues navegant, assumirem que estàs d`acord.    Més informació
Privacidad