XX Congresso Internazionale UN.FOE.PRAE.

Des de dimecres 19 i fins aquest diumenge la capital de la Llombardia va acollir el XX Congresso Internazionale Universalis Foederatio Praesepistica. Unes 800 persones d’arreu del món varen assistir als diversos actes programats durant aquests dies. L’acte d’apertura del Congrés va tenir lloc dimecres a la tarda al Centro Congressi Giovanni XXIII. Tot seguit es va poder accedir al Mercat pessebrista en el que van prendre part nombrosos artesans ben coneguts en aquest àmbit, com Montserrat Ribes, Ignacio Fernàndez, Salvatore De Francesco, Heide, Angela Trippi i molts d’altres. Sens dubte, una bona ocasió perquè molts es firessin..

Dijous al matí es va obrir la Mostra de “Diorames Pessebrístics italians” a l’església de Sant Pancraç així com la de “L’Art al Pessebre italià” al convent de Sant Francesc. A la tarda va ser el torn de les tres ponències a càrrec d’estudiosos de diversos aspectes del pessebre. A continuació va tenir lloc l’Assemblea General de la Un-Foe-Prae.

El divendres van començar els itineraris pessebrístics a les exposicions properes a Bèrgam que es repetirien també dissabte al matí. Al vespre els assistents al Congrés varen poder gaudir d’un fantàstic concert a càrrec de l’Orchestra dei Colli Morenici i del Cor Líric Città di Brescia Giovanni XXIII a la Città Alta. En el transcurs del concert, concretament a la mitja part, es va fer lliurament de les distincions honorífiques amb què la Un-Foe-Prae distingeix a les persones que considera mereixedores d’aquest reconeixement pels seus mèrits en el món pessebrístic.

Enguany, una d’aquestes distincions va correspondre a Josep M. Porta, secretari de l’Associació de Barcelona i expresident de la Federació Catalana de pessebristes.

També, es va proclamar la seu del proper Congrés que tindrà lloc a Aachen, a la regió de Renània-Westfàlia, al gener de 2020. Aquesta població rebrà el suport de les entitats dels Països Baixos.

Dissabte al vespre va tenir lloc el sopar de gala a la Cascina de San Carlo de Vidalengo a Caravaggio. Tot i que el programa s’allargava dilluns i dimarts, el Congrés es va cloure oficialment diumenge a la tarda.

Federeu-vos!
Utilitzem cookies per assegurar-nos brindar la millor experiència en el nostre lloc web. Si continues navegant, assumirem que estàs d`acord.    Més informació
Privacidad