43a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears

Sota el patrocini de la Federació Catalana de Pessebristes, el diumenge dia 28 d’octubre de 2012 va tenir lloc a la ciutat de Lleida, la 43a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears, organitzada per l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes amb motiu dels seu cinquantè aniversari. Hi varen participar més de 200 persones vingudes de 27 entitats pessebristes  d’arreu de Catalunya i Mallorca.

La trobada, molt ben organitzada, va començar amb un esplèndid esmorzar al restaurant La Masia i, tot seguit, al saló de Plens de la Paeria, va tenir lloc l’acte oficial en el qual varen participar, el President de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, el President de la Federació Catalana de Pessebristes, la Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Lleida en representació de l’Alcalde, el President de la Diputació de Lleida, així com el Honorable Conseller d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya. Tots feren un breu parlament protocol·lari sobre l’Art de fer Pessebre, al final dels quals, es lliurà a tots els presidents de les entitats participants a la Trobada, una reproducció del retaule gòtic que presideix la part posterior del saló de plens, amb més de 800 anys d’història.

Seguidament, tots els assistents varen realitzar, primer, la visita als diorames instal·lats a la planta baixa de La Paeria, obrats pel Mestre Pessebrista, Josep M. Ramon i, posteriorment, a les col·leccions de diorames i pessebres exposats al local social de l’entitat, l’antiga Capella Peu del Romeu, monument del segle XIV, on hi havia notables construccions pessebrístiques i figures dels diversos mestres lleidatans.

A les 12 del migdia, el bisbe de la diòcesi i diversos sacerdots i canonges, celebraren a la Catedral Nova la missa dominical, en aquesta ocasió dedicada als feligresos lleidatans i, en especial, als pessebristes participants a la Trobada. Al peu de l’altar s’havia instal·lat un Naixement, al qual, al final de la celebració, la comunitat caputxina oferí un Nen Jesús del seu convent. També, s’explicà als presents l’origen i la llegenda de la imatge de la Mare de Déu del Blau que presideix un dels laterals de l’altar major de la catedral. Finalment, en el mateix restaurant de l’esmorzar, s’oferí el dinar de germanor, molt complet i agradable per a tothom. Al final, com ja és tradicional, es feren els parlaments.

El President de l’entitat amfitriona, Àngel León, després de glossar amb detall les activitats de la seva entitat i tot el que feia referència a la Trobada, va agrair tota la col·laboració rebuda. Tot seguit, el President de la Federació, Josep Porta, destacà l’alt nivell dels actes celebrats per aquest grup a Lleida i va encoratjar a tothom a participar en els actes futurs a celebrar amb motiu dels 150 anys de Pessebrisme Associatiu que començaran amb l’acte inaugural al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, el dia 26 de novembre. També, la inauguració de l’exposició internacional a la Seca de Barcelona el dia 1 de desembre, i, finalment, entre moltes altres manifestacions pessebrístiques, el Simposi Internacional de Pessebrisme, que es celebrarà a Sitges entre els dies 18 i 21 d’abril de 2013.

Per a concloure una jornada pessebrística rodona, havent dinat, s’efectuà una visita comentada a la Seu Vella de Lleida, un dels monuments més importants dels romànic de l’escola de Lleida i del gòtic català.

Federeu-vos!
Utilitzem cookies per assegurar-nos brindar la millor experiència en el nostre lloc web. Si continues navegant, assumirem que estàs d`acord.    Més informació
Privacidad