Ens ha deixat el pessebrista Joan Simats

El passat dia 5 morí, als 91 anys d’edat, el pessebrista Joan Simats i Cortina, Soci fundador i President honorífic del Grup Pessebrístic de Manresa, que a més, era també soci de l’Associació de Pessebristes de Barcelona.

Incansable promotor de l’Art de fer pessebres a la ciutat, dedicà moltes hores a la creació d’artístics diorames, especialment des de la postguerra, tot i que abans ja feia notables pessebres tradicionals.

Deixeble destacat dels grans pessebristes Oms i Sala, fou jurat en diverses ocasions dels concursos de pessebres manresans. L’any 1999 fou l’enllaç que uní els antics pessebristes de la ciutat amb la colla nova que generà el naixement de l’entitat manresana. Deixa una important col·lecció de figures de pessebre, especialment dels artistes Castells i sobretot de Carles Delgado, moltes d’elles fetes per encàrrec exprés, així com una bona colla de diorames, el darrer dels quals, inacabat, el volia exposar enguany per Nadal en la mostra que el Grup fa a l’Espai 7 del Casino de Manresa.

Fou també un mecenes notable de moltes activitats. Col·laborà amb aportacions orals i econòmicament en l’edició del llibre “150 anys de pessebres i pessebristes a Manresa”. L’any 2005, el Grup Pessebrístic de Manresa va va editar, en un opuscle d’homenatge obra d’en Francesc Villegas, la seva biografia pessebrísta.

Federeu-vos!
Utilitzem cookies per assegurar-nos brindar la millor experiència en el nostre lloc web. Si continues navegant, assumirem que estàs d`acord.    Més informació
Privacidad