Actes d’Homenatge al Doctor Garrut

L’Associació de Pessebristes de Barcelona, ha preparat una sèrie d’actes de reconeixement i merescut homenatge al Dr. Josep Maria Garrut i Romà amb motiu del 75è aniversari com a soci de l’entitat barcelonina.

El primer acte consistirà en una dissertació a càrrec de Mossèn Jaume Aymar i Ragolta, historiador i conservador del Monestir de Sant Jeroni de la Murtra de Badalona. La conferència, que porta per títol “El pessebrisme i el Dr. Garrut”, es farà el dijous dia 3 de Juliol a les 7 de la tarda al Museu Diocesà de Barcelona (Pia Almoina), avinguda de la Catedral número 4 de Barcelona (al costat de la Catedral).

Considerem molt encertada la iniciativa dels companys de Barcelona de retre homenatge al Dr. Garrut, el qual per la seva tasca d’historiador i referent al món del pessebrisme mereix tot tipus de reconeixements i felicitacions dels pessebristes.

Animem des d’aquí a tothom a sumar-se a aquest reconeixement, i a fer-li arribar mostres d’afecte directament a ell o a través dels pessebristes de Barcelona, els quals ben segur li adreçaran.

Josep Maria Garrut i Romà (Barcelona 1915) és un dels historiadors del pessebre més brillants del nostre país; així ho demostra la seva bibliografia on destaquen “Viatge a l’entorn del meu Pessebre” (Barcelona 1957), l’Estudi de l’obra de Ramon Amadeu, així com innumerables articles i col·laboracions en revistes especialitzades i a la premsa.

L’any 1952 és un dels fundadors de la UN-FOE-PRAE (Federació Internacional de Pessebrisme). En aquest 1r Congrés fou nomenat Secretari General de la Federació Internacional Pessebrista, que prengué el nom d’Universalis Foederatio Praesepistica, que es simplifica en UN-FOE-PRAE.

La trajectòria de Josep M. Garrut ha anat sempre lligada al món de l’art; obté la llicenciatura en Filosofia i Lletres i posteriorment passa a l’Escola de Belles Arts de Sant Jordi on cursa els estudis de pintura, escultura i gravat. A nivell professional, ha estat arxiver de l’Arxiu Històric de la ciutat de Barcelona, Sots director i Director del Museu d’Història de Barcelona, Director del Museu Verdaguer de Vil·la Joana (Vallvidrera) i uns anys, a l’inici, de la Casa-Museu Verdaguer, a Folgueroles, així com també Director de la Casa Museu Gaudí al Parc Güell de Barcelona. Ha organitzat diverses exposicions d’art i ha ofert múltiples conferències i xerrades d’art i pessebrisme per Catalunya, Espanya i Europa.

El 1991 va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi per la Generalitat de Catalunya. El Dr. Garrut defineix el pessebre com “una presència, una presència viva, portada al nostre temps, amb la nostra manera d’ésser, d’actuar i de fer. Cada any renovem els propòsits.

Cada any sorgeix en ple desembre la vida nova; cada any floreix, en començar el solstici d’hivern, el Pessebre, que és aquesta presència del Naixement de Jesús a Betlem”.

 

Esperem gaudir per molts anys de la presència tant del pessebre com del Dr. Garrut. Moltes felicitats!

Federeu-vos!
Utilitzem cookies per assegurar-nos brindar la millor experiència en el nostre lloc web. Si continues navegant, assumirem que estàs d`acord.    Més informació
Privacidad